2017-01-17

2017-01-16

2017-01-15

2017-01-14
/ DVD 6. Epizód / BD 7. Epizód

Tolvajtempó

Tolvajtempó

1974

DVD/sub

Eredeti cím: Gone in 60 Seconds
Kategória: Akció,Krimi
Nézettség: 8
Szavazat: 6.50/10
Rendező: H.B. Halicki
Szereplők:
H.B. Halicki
Marion Busia
Jerry Daugirda
James McIntyre
George Cole
Maindrain Pace autóműhelyének üzemeltetése mellett a kocsilopási bizniszben is jártas. Egy drogdíler különleges munkát ajánl neki: kaparintson meg negyvennyolc szebbnél szebb autócsodát, és a missziót hajtsa végre öt nap alatt. Pace és emberei női neveket adnak az autóknak, és a legcselesebb módon zsákmányolják be a kiszemelt „hölgyeket”. Az akció viszonylag flottul megy, azonban az utolsó, legbecsesebb darab, az Eleanor névre hallgató sárga fényezésű Ford Mustang Match 1 elkötésekor Pace nyomába indul egy komplett rendőrkülönítmény.
A Tolvajtempó egyike a hetvenes évek legfontosabb autósüldözős filmjeinek, persze nem csavaros története vagy kiemelkedő színészi alakításai miatt (sajnos egyik sem mondható el róla), hanem professzionális módon levezényelt 36 perces hajszájának köszönhetően. A játékidő végére időzített üldözés nemcsak hossza, de az életveszélyes kaszkadőrmunka és a több mint kilencven megroncsolódott autó miatt is nagy sikert vívott ki a rajongók körében. A főszereplőt alakító H. B. „Toby” Halicki egyben a film rendezője és forgatókönyvírója is volt, és még a legnyaktörőbb kaszkadőrmutatványokat is elvállalta a verdahajsza sikeressége érdekében. A „Car Crash King”-ként elhíresült Halicki eredetileg ingatlanokkal és autójavítással foglalkozott, és nagyszámú kocsigyűjteményt is birtokolt, melyekből első rendezéséhez, a Tolvajtempóhoz számos darabot felhasznált. A sikert már csak két rendezés követhette, mivel 1989-ben életét vesztette a Tolvajtempó második részének forgatásakor.
Kedves filmnéző!
Úgy tűnik, hogy a hirdetés nem tud betöltődni. Ha használsz bármilyen reklámblokkoló kiegészítőt megkérünk, hogy kapcsold ki ezen az oldalon! Hosszú ideig csak akkor tud fenn maradni az oldal, ha reklámokat használunk. Időnként 1-1 hirdetésre is rá kattinthattók, ha érdekel Titeket. Segítsd Te is az oldalt! Egyébként a videó megosztó oldalakon nem kell kikapcsolnod, azok nem tartoznak hozzánk! ( Habár van 1-2 ami nem engedi a filmnézést reklámblokkolóval, pl youwatch ).

Előzetes megtekintéseElőzetes bezárása