2017-01-21

2017-01-20
/ TV 10. Epizód
2017-01-19
/ TV 18. Epizód / TV 17. Epizód
2017-01-18
Eredeti cím: The End of the Tour
Kategória: Dráma
Nézettség: 10
Szavazat: 7.40/10
Rendező: James Ponsoldt
Szereplők:
Jesse Eisenberg
Jason Segel
Anna Chlumsky
Mamie Gummer
Joan Cusack
A film megtörtént esetet dolgoz fel. 1996-ban a Rolling Stone magazin újságírója, David Lipsky (Eisenberg) egy ötnapos interjúját követhetjük nyomon az elismert íróval, David Foster Wallace-al (Jason Segel), aki éppen nagysikerű regénye, az Infinite Jest könyvturnéjának a végét járja.
A bő száz percben nem is történik semmi más, csak ez a két férfi beszélget egymással. Igaz, utazgatnak ide-oda és a szerepeket viszonylag ismert színészek alakítják, mégsem lehet sokkal többet elmondani annál, hogy a The End of the Tour egy különc vidéki remete és őt faggató nagyvárosi riporter különös találkozását meséli el, nagyrészt hosszú dialógusokon keresztül. Hogy ez aztán tényleg magával ragadóvá, érdekfeszítővé és bensőségessé válik, annak a remek forgatókönyv és a komplex karakterek mellett a kitűnő színészi alakítások és az erőteljes hangulatokkal operáló rendezés az oka. A másik ember felfedezésével és megértésével önmagunktól is sokat tanulhatunk, a film hatása éppen ezért független attól, tudjuk-e egyébként, ki is az a David Foster Wallace.

K96
Kedves filmnéző!
Úgy tűnik, hogy a hirdetés nem tud betöltődni. Ha használsz bármilyen reklámblokkoló kiegészítőt megkérünk, hogy kapcsold ki ezen az oldalon! Hosszú ideig csak akkor tud fenn maradni az oldal, ha reklámokat használunk. Időnként 1-1 hirdetésre is rá kattinthattók, ha érdekel Titeket. Segítsd Te is az oldalt! Egyébként a videó megosztó oldalakon nem kell kikapcsolnod, azok nem tartoznak hozzánk! ( Habár van 1-2 ami nem engedi a filmnézést reklámblokkolóval, pl youwatch ).

Előzetes megtekintéseElőzetes bezárása