2017-01-19

2017-01-18

2017-01-17

2017-01-16

Szembesítés

Szembesítés

2001

DVD/hun

Eredeti cím: Taking Sides
Kategória: Dráma,Háborús,Zenés
Nézettség: 6
Szavazat: 7.20/10
Rendező: Szabó István
Szereplők:
Harvey Keitel (Steve Arnold őrnagy)
Stellan Skarsgard (Dr. Wilhelm Furtwängler)
Birgit Minichmayr (Emmi Straube)
Moritz Bleibtreu (David Wills főhadnagy)
Oleg Tabakov (Dymshitz ezredes)
Ulrich Tukur (Helmut Rode)
Hanns Zischler (Rudolf Werner)
Jed Curtis (Green ezredes)
Berlin, röviddel a második világháború után. Egy amerikai tiszt, Steve Arnold (Harvey Keitel) érkezik a városba, hogy kivizsgálja a híres német karmester, Wilhelm Furtwängler (Stellan Skarsgard) ügyét. A mester ugyanis a háború alatt végig a Harmadik Birodalom fővárosában maradt és dolgozott: zenekara élén a náci Németország legnagyobb ünnepein lépett fel. Az amerikai úgy gondolja, ez megbocsáthatatlan bűn, amiért egy zseniális művésznek is felelnie kell, Furtwängler véleménye viszont egészen más: azt állítja, sosem azonosult a náci eszmékkel, és zenéje, a művészet megőrzése a nehéz időkben sokkal inkább érdem, mint bűn.
Arnold a legvégső határig elmegy, hogy bebizonyítsa igazát. A film egy kihallgatás története, két, eszméihez a legvégsőkig ragaszkodó férfi szembenézésének meséje. Összecsapásaik hátterében azonban egy egész világ tárul fel: azoké, akik a náci Németország hátországának hétköznapjait élték, és azoké, akik úgy érzik, vétkesek közt nem egyszerűen cinkos, hanem bűnös, aki néma.

K96
Kedves filmnéző!
Úgy tűnik, hogy a hirdetés nem tud betöltődni. Ha használsz bármilyen reklámblokkoló kiegészítőt megkérünk, hogy kapcsold ki ezen az oldalon! Hosszú ideig csak akkor tud fenn maradni az oldal, ha reklámokat használunk. Időnként 1-1 hirdetésre is rá kattinthattók, ha érdekel Titeket. Segítsd Te is az oldalt! Egyébként a videó megosztó oldalakon nem kell kikapcsolnod, azok nem tartoznak hozzánk! ( Habár van 1-2 ami nem engedi a filmnézést reklámblokkolóval, pl youwatch ).

Előzetes megtekintéseElőzetes bezárása