2017-01-15

2017-01-14
/ DVD 6. Epizód / BD 7. Epizód
2017-01-13

2017-01-12
/ TV 9. Epizód

Speer és Hitler

Speer és Hitler

2005

DVD/hun

Eredeti cím: Speer und Er
Kategória: Dokumentum
Nézettség: 4
Szavazat: 7.50/10
Rendező: Heinrich Breloer
Szereplők: Sebastian Koch (Albert Speer)
Tobias Moretti (Adolf Hitler)
Dagmar Manzel (Gretel Speer)
Eva Haßmann (Eva Braun)
Peter Rühring (Karl Doenitz)
A 2005. a tabuk ledöntésének évét jelentette a német filmgyártásban. Adolf Hitler halála után majdnem 60 évvel először jelenítik meg a Führert a vásznon - egyszerre két produkcióban is. A nálunk is vetített A bukás című mozifilm mellett elkészült Heinrich Breloer háromrészes televíziós műve is. Breloer évek óta kutatta Albert Speer sorsát, akivel egyszer személyesen is találkozott. Az építész-hadügyminisztert a szövetségesek által felállított bíróság a híres nürnbergi perben húsz évre ítéli. A börtönévek alatt Speer buzgón nekilát emlékei lejegyzésének, s ezeket barátai segítségével mindvégig ki is tudja csempészni. Speer 1966-ban valóságos médiasztárként lép ki a spandaui fegyház kapuján, s haláláig (1981) gondosan ápolja a "jó náci", a "gyilkosok közé keveredett gentleman", "az apolitikus szakember", a "hatalomtól megrészegült művész" imázsát.

Az Albert Speer életét, Hitlerrel való kapcsolatát és a korszakot bemutató háromrészes sorozat folytatásában a korabeli interjúk, a visszaemlékezések, az archív felvételek, és a gondos részletességgel felépített fikciós ábrázolások révén tovább bővül az izgalmas és tanulságos korrajz.
Kedves filmnéző!
Úgy tűnik, hogy a hirdetés nem tud betöltődni. Ha használsz bármilyen reklámblokkoló kiegészítőt megkérünk, hogy kapcsold ki ezen az oldalon! Hosszú ideig csak akkor tud fenn maradni az oldal, ha reklámokat használunk. Időnként 1-1 hirdetésre is rá kattinthattók, ha érdekel Titeket. Segítsd Te is az oldalt! Egyébként a videó megosztó oldalakon nem kell kikapcsolnod, azok nem tartoznak hozzánk! ( Habár van 1-2 ami nem engedi a filmnézést reklámblokkolóval, pl youwatch ).

Előzetes megtekintéseElőzetes bezárása