2017-01-18

2017-01-17

2017-01-16

2017-01-15

2017-01-14
/ DVD 6. Epizód / BD 7. Epizód
Eredeti cím: Rare Exports: A Christmas Tale
Kategória: Kaland,Fantázia,Horror
Nézettség: 3
Szavazat: 6.70/10
Rendező: Jalmari Helander
Szereplők: Onni Tommila
Jorma Tommila
Tommi Korpela
Rauno Juvonen
Per Christian Ellefsen
Ilmari Järvenpää
Peeter Jakobi
Jonathan Hutchings
Risto Salmi
Ha valakiknek, hát akkor a finneknek igazán elnézhetjük, hogyha egy kicsit kifigurázzák a Télapót. A Rare Exports: A Christmas Tale egy sötét hangulatú - inkább felnőtteknek szóló - mese a jeges Északról, amelynek műfaját ugyan nehéz behatárolni, a film lezárása egyértelműen horror paródiára utal.
A finn Jalmari Helander nem csokimikulással ajándékozza meg nézőit, hanem a Télapó kiforgatott változatával. Helander Télapója nem a kedélyes vörös ruhás, pirospozsgás arcú, nagyszakállú, jóravaló öregapó, aki a jó gyerekeket ajándékokkal halmozza el, hanem a rossz, engedetlen gyermekekre specializálódott, nálunk a krampusznak megfelelő rendkívül sötét figura, aki szó szerint szíjat hasít a hátakból, sőt, előszeretettel fogyasztja reggelire a rossz fát tűzre tevő „csemetéket”. Ezt a szörnyűséges Télapót bizony a lappföldiek sem komálták, s előbb vízbe próbálták fojtani, majd jégbe hűtve több száz méter mélyre temették egy hegy gyomrába. Az évszázadok folyamán a hozzá fűződő legenda egyre színesebb változatokban élt tovább, hogy aztán visszájára forduljon. Ám egy titokzatos üzletember érckitermelésbe kezd a Korvatunturi-hegyen, aminek hatására a környéken megmagyarázhatatlan események történnek. A hirtelen megtizedelt rénszarvasállomány okán Rauno, a helyi vadász és barátai a bányatársaságra kezdenek gyanakodni, és elhatározzák, hogy visszakövetelik, ami az övék.
Kedves filmnéző!
Úgy tűnik, hogy a hirdetés nem tud betöltődni. Ha használsz bármilyen reklámblokkoló kiegészítőt megkérünk, hogy kapcsold ki ezen az oldalon! Hosszú ideig csak akkor tud fenn maradni az oldal, ha reklámokat használunk. Időnként 1-1 hirdetésre is rá kattinthattók, ha érdekel Titeket. Segítsd Te is az oldalt! Egyébként a videó megosztó oldalakon nem kell kikapcsolnod, azok nem tartoznak hozzánk! ( Habár van 1-2 ami nem engedi a filmnézést reklámblokkolóval, pl youwatch ).

Előzetes megtekintéseElőzetes bezárása