2017-01-16

2017-01-15

2017-01-14
/ DVD 6. Epizód / BD 7. Epizód
2017-01-13

2017-01-12
/ TV 9. Epizód

Libanoni keringő

Libanoni keringő

2008

DVD/sub

Eredeti cím: Waltz with Bashir
Kategória: Dráma,Animáció,18+,Háborús
Nézettség: 14
Szavazat: 8.00/10
Rendező: Ari Folman
Szereplők: Ari Folman
Ron Ben-Yishai
Ronny Dayag
Dror Harazi
Yehezkel Lazarov
Mickey Leon
Ori Sivan
Zahava Solomon
Egy bárban Arinak egy régi barátja elmeséli visszatérő rémálmát: 26 kutya üldözi. Minden éjjel ugyanannyi, éppen 26 feldühödött állat. A két férfi arra a következtetésre jut, hogy a különös álom kapcsolatba hozható katonai múltjukkal: mindketten az izraeli hadseregben harcoltak a 80-as évek libanoni háborújában. Ari döbbenten tapasztalja, hogy semmire sem emlékszik ebből az időszakból. Elhatározza, hogy felkeresi régi barátait és bajtársait, hogy általuk újrarajzolja emlékeit a korszakról és önmagáról egyaránt. Ahogyan egyre mélyebbre ás, titokzatos képek formájában előtör a múlt.


1982 nyarán az izraeli hadsereg bevonult Libanonba. Feladata az volt, hogy a Palesztin Felszabadítási Szervezet Dél-Libanonban állomásozó alakulatait az izraeli határtól 40 kilométerre visszaszorítsa, felszámolva ezzel a jelentősebb palesztin terrorista központokat. A küldetésből jóformán invázió lett, az IDF hermetikusan körülzárta Nyugat-Bejrútot, folyamatos ostromzár alatt tartva a várost. Szeptemberben az IDF szövetségese, a libanoni keresztény milícia mintegy 1000 nőt, férfit, gyereket mészárol le Szabra és Satilla menekülttáborokban, „válaszul” az általuk támogatott libanoni elnök, Basir Dzsemajel meggyilkolására. A nagyvilág az izraeli haderőket hibáztatta a történtekért, a „világ legmorálisabb serege” ugyanis tudott a menekülttáborokban zajló eseményekről, mégsem tett semmit a tömegmészárlás megakadályozása érdekében: csöndben, ölbe tett kézzel figyelte a történéseket.
Kedves filmnéző!
Úgy tűnik, hogy a hirdetés nem tud betöltődni. Ha használsz bármilyen reklámblokkoló kiegészítőt megkérünk, hogy kapcsold ki ezen az oldalon! Hosszú ideig csak akkor tud fenn maradni az oldal, ha reklámokat használunk. Időnként 1-1 hirdetésre is rá kattinthattók, ha érdekel Titeket. Segítsd Te is az oldalt! Egyébként a videó megosztó oldalakon nem kell kikapcsolnod, azok nem tartoznak hozzánk! ( Habár van 1-2 ami nem engedi a filmnézést reklámblokkolóval, pl youwatch ).

Előzetes megtekintéseElőzetes bezárása