2017-01-20

2017-01-19
/ TV 18. Epizód / TV 17. Epizód
2017-01-18

2017-01-17

2017-01-16

Lakott sziget

Lakott sziget

2008

DVD/sub

Eredeti cím: Obitaemyy ostrov
Kategória: Sci-Fi
Nézettség: 10
Szavazat: 5.30/10
Rendező: Fjodor Bondarcsuk
Szereplők: Vasiliy Stepanov (Maksim)
Yuliya Snigir (Rada)
Pyotr Fyodorov (Gay)
Sergey Garmash (Zef)
Yuriy Kutsenko (Vepr)
Arkagyij és Borisz Sztrugackij azonos című regénye alapján 2008-ban készült orosz science fiction mozi, mely a regény első felét dolgozza fel.

2157-et írunk. A Föld és az emberiség békében és boldogságban él, az emberek erősek és egészségesek, a fiatalok kalandos utak során térképezik fel a világűr ismeretlen régióit. Hősünk, a 20 éves Makszim Kammerer már ugyan túl idős ahhoz, hogy ilyesmivel foglalkozzon, de ő még mindig az űrt járja egyszemélyes siklóján. Azonban ezen az útján hajója megsérül és lezuhan egy eddig ismeretlen planétán. A becsapódás után a gép felrobban, így Makszimnak esélye sincs a hazajutásra. A bolyongásai során elfogják és egy katonai bázisra kerül, ahonnan egy városba szállítják. Kiderül, hogy a bolygót egy humanoid civilizáció uralja, mely több nemzetből áll, és ezek a nemzetek XX. századi Föld fejlettségi szintjén állnak. A korábban virágzó kultúra ma már csak árnyéka önmagának, ugyanis egy szörnyű atomháború romba döntötte a civilizáció nagy részét, a vadont mutánsok és elfajzottnak nevezett emberek népesítik be. A totalitárius rendszerű országot az Ismeretlen Atyák nevű csoport irányítja, akik vasmarokkal kormányoznak a vakul hűséges Harci Gárda segítségével.

Makszim a kezdeti naivitását fokozatosan levetkőzi, ahogy egyre mélyebbre süllyed az ármányok, a hazugságok és a félelem gödrében, megérti a diktatúra működését és ráébred annak tarthatatlanságára. Végül kénytelen ráébredni azonban arra is, hogy a rendszer ellen kűzdők is ugyanolyanok, mint akiket le akarnak győzni.
Kedves filmnéző!
Úgy tűnik, hogy a hirdetés nem tud betöltődni. Ha használsz bármilyen reklámblokkoló kiegészítőt megkérünk, hogy kapcsold ki ezen az oldalon! Hosszú ideig csak akkor tud fenn maradni az oldal, ha reklámokat használunk. Időnként 1-1 hirdetésre is rá kattinthattók, ha érdekel Titeket. Segítsd Te is az oldalt! Egyébként a videó megosztó oldalakon nem kell kikapcsolnod, azok nem tartoznak hozzánk! ( Habár van 1-2 ami nem engedi a filmnézést reklámblokkolóval, pl youwatch ).

Előzetes megtekintéseElőzetes bezárása