2017-01-18

2017-01-17

2017-01-16

2017-01-15

2017-01-14
/ DVD 6. Epizód / BD 7. Epizód

Knight of Cups

Knight of Cups

2015

DVD/sub

Eredeti cím: Knight of Cups
Kategória: Romantikus,Dráma
Nézettség: 62
Szavazat: 5.80/10
Rendező: Terrence Malick
Szereplők: Christian Bale
Cate Blanchett
Natalie Portman
Brian Dennehy
Antonio Banderas
Freida Pinto
Wes Bentley
Isabel Lucas
Teresa Palmer
Rick testvére halála óta árnyéka önmagának. Apja (Brian Dennehy) bűntudattól szenved, öccse, Barry (Wes Bentley) is nehezen dolgozza fel a veszteséget. Rick sem képes úgy folytatni az életét, ahogy eddig tette. Új utakat kell keresnie. Nők kísérik, segítik, vezetik ezen a belső utazáson: a különös Della (Imogen Poots); Nancy (Cate Blanchett), a felesége; a gyönyörű modell, Helen (Freida Pinto); Elizabeth (Natalie Portman), aki teherbe esik tőle; egy sztriptíztáncosnő, Karen (Teresa Palmer); és egy fiatal lány, Isabel, aki segít, hogy meglássa a továbblépés lehetőségét (Isabel Lucas).
Terrence Malick különös, szélsőségesen szerzői világának legújabb darabja egyszerű mesével indít, amihez hasonlóakat mindnyájan ismerünk. Olyan mesével, amilyet elalvás előtt szoktak felolvasni a szülők gyerekeiknek.
Ez a mese egyben a Knight of Cups történetének magva is. Ezt bontja ki, gondolja tovább a maga sajátos módján a rendező egyfajta parabolává. A főszereplő herceg, ahogy a film címe is mutatja, a kelyhek lovagja, ami a tarot kártya egyik lapja, amihez leggyakrabban romantikát, kellemes légkört, a művészet szeretetét és vágyak sokaságát szoktak a jósok társítani. Malick törénetében Ricknek hívják (Christian Bale) és napjaink Santa Monicájában él mint népszerű forgatókönyvíró. A központi kérdés pedig, amire a film keresi a választ, hogy mire is vágyik igazán ez az ember, a kelyhek lovagja, aki oly könnyen kap meg sok mindent az élettől? Felébred-e és megtalálja-e azt a gyöngyöt?
Kedves filmnéző!
Úgy tűnik, hogy a hirdetés nem tud betöltődni. Ha használsz bármilyen reklámblokkoló kiegészítőt megkérünk, hogy kapcsold ki ezen az oldalon! Hosszú ideig csak akkor tud fenn maradni az oldal, ha reklámokat használunk. Időnként 1-1 hirdetésre is rá kattinthattók, ha érdekel Titeket. Segítsd Te is az oldalt! Egyébként a videó megosztó oldalakon nem kell kikapcsolnod, azok nem tartoznak hozzánk! ( Habár van 1-2 ami nem engedi a filmnézést reklámblokkolóval, pl youwatch ).

Előzetes megtekintéseElőzetes bezárása