2017-01-19

2017-01-18

2017-01-17

2017-01-16
Eredeti cím: Origine océan - 4 milliards d'années sous les mers
Kategória: Dokumentum
Nézettség: 6
Szavazat: 6.90/10
Rendező: Gérald Calderon
Szereplők:
Azt mindannyian tudjuk, hogy Földünkön az élet az ősi tengerek mélyén jött létre, védve a felszín mérges gázaitól és a Nap halálos sugaraitól. De vajon hogyan zajlott le ez a folyamat? Erre keresi a választ ez az igazán tudományos, ugyanakkor meglehetősen fantasztikus dokumentumfilm.
Az Élet eredete egy varázslatos utazás a múltba, a négy milliárd évvel ezelőtti Földre. A tudomány és a technika segítségével felidézzük azt az időszakot, amely az első létformák megjelenésétől addig tartott, míg a kétéltűek elhagyták az élet szülőhelyét, az óceánt és nekiláttak az élettelen szárazföld meghódításának.
A mikrofényképezés és a fejlett számítástecnika segítségünre lesz abban, hogy megismerkedjünk a legősibb - ám még ma is változatlan formában közöttünk élő! - egysejtű élőlényekkel és megtudjuk, mi vezetett az átalakulásukhoz, fejlődésükhöz, az Élet csodájához.
Mindehhez a Mikrokozmosz és a Himalája című filmek zeneszerzője, Bruno Coulais titokzatos, misztikus muzsikája ad méltó hátteret.
Kedves filmnéző!
Úgy tűnik, hogy a hirdetés nem tud betöltődni. Ha használsz bármilyen reklámblokkoló kiegészítőt megkérünk, hogy kapcsold ki ezen az oldalon! Hosszú ideig csak akkor tud fenn maradni az oldal, ha reklámokat használunk. Időnként 1-1 hirdetésre is rá kattinthattók, ha érdekel Titeket. Segítsd Te is az oldalt! Egyébként a videó megosztó oldalakon nem kell kikapcsolnod, azok nem tartoznak hozzánk! ( Habár van 1-2 ami nem engedi a filmnézést reklámblokkolóval, pl youwatch ).

Előzetes megtekintéseElőzetes bezárása