2017-01-23

2017-01-22

2017-01-21

2017-01-20
/ TV 10. Epizód

Dogma

Dogma

1999

BD/hun

Eredeti cím: Dogma
Kategória: Vígjáték
Nézettség: 12
Szavazat: 7.40/10
Rendező: Kevin Smith
Szereplők: Ben Affleck (BartlebyBarry)
Matt Damon (LokiLarry)
Linda Fiorentino (Bethany Sloane)
Salma Hayek (Serendipity)
Jason Lee (Azrael)
Jason Mewes (Jay)
Alan Rickman (Metatron)
Chris Rock (Rufus)
George Carlin (Glick)
Kevin Smith (Bob)
Janeane Garofalo (Liz)
A mennyből kitiltott két angyal, Loki és Bartleby talál egy kiskaput, hogy visszajuthasson az Égbe, csak ennek az a kellemetlen mellékhatása, hogy az emberiség kipusztul. Két botcsinálta próféta, Jay és Néma Bob, a szép Bethany - aki mindeddig nem is sejtette, hogy Jézus oldalági leszármazottja - és Rufus, a titokzatos 13. apostol összefog, hogy megakadályozza a két holdkóros angyal tervét, és megőrizze Isten Művét.

Kevin Smith, a neves amerikai független filmes rendező (Shop-stop, Képtelen képregény, Jay és Néma Bob visszavág) - aki saját bevallása szerint mélyen hívő katolikus - ebben a formabontó, nagy port kavart filmszatírájában belülről, gátlástalanul csipkelődve veszi szemügyre a szerinte megkövült felekezeteket és kiürült intézményeket, s arra sarkallja őket: tisztán és élettel telve kövessék hitüket.
Kedves filmnéző!
Úgy tűnik, hogy a hirdetés nem tud betöltődni. Ha használsz bármilyen reklámblokkoló kiegészítőt megkérünk, hogy kapcsold ki ezen az oldalon! Hosszú ideig csak akkor tud fenn maradni az oldal, ha reklámokat használunk. Időnként 1-1 hirdetésre is rá kattinthattók, ha érdekel Titeket. Segítsd Te is az oldalt! Egyébként a videó megosztó oldalakon nem kell kikapcsolnod, azok nem tartoznak hozzánk! ( Habár van 1-2 ami nem engedi a filmnézést reklámblokkolóval, pl youwatch ).

Előzetes megtekintéseElőzetes bezárása