2017-01-22

2017-01-21

2017-01-20
/ TV 10. Epizód
2017-01-19
/ TV 18. Epizód / TV 17. Epizód
2017-01-18

Délidő

Délidő

1952

BD/hun

Eredeti cím: High Noon
Kategória: Western,Dráma
Nézettség: 13
Szavazat: 8.10/10
Rendező: Fred Zinnemann
Szereplők: Gary Cooper (Will Kane sheriff)
Grace Kelly (Amy Fowler Kane)
Thomas Mitchell (Jonas Henderson polgármester)
Lloyd Bridges (Harvey Pell)
Katy Jurado (Helen Ramirez)
Otto Kruger (Percy Mettrick bíró)
Lon Chaney Jr. (Martin Howe)
Harry Morgan (Sam Fuller)
Lee Van Cleef (Jack Colby)
Zinnemann kedvenc filmje és egyben a hidegháborús korszak, sőt az egész westerntörténet egyik fő műve. A múlt századi fényképeket idéző híradószerűséggel és - hála az Oscar-díjjal kitüntetett, rendkívül feszes vágásnak - a feszültség végsőkig fokozásával tárja elénk a nyugalomba vonuló, megfáradt seriff drámáját, akit sorra magára hagynak a vadnyugati kisváros lakói, félvén a déli vonattal érkező börtönviselt bandita bosszújától.

"A film a lelkiismeretről szól. Szerintem nem western, csak történetesen a Vadnyugaton játszódik. Egy emberről szól, akinek menekülnie kell. Aztán egyszer csak megáll, és azt mondja: Nem tudom tovább csinálni. Vissza kell mennem. És visszamegy, vállalja a következményeket a végsőkig." (Zinnemann)
Kedves filmnéző!
Úgy tűnik, hogy a hirdetés nem tud betöltődni. Ha használsz bármilyen reklámblokkoló kiegészítőt megkérünk, hogy kapcsold ki ezen az oldalon! Hosszú ideig csak akkor tud fenn maradni az oldal, ha reklámokat használunk. Időnként 1-1 hirdetésre is rá kattinthattók, ha érdekel Titeket. Segítsd Te is az oldalt! Egyébként a videó megosztó oldalakon nem kell kikapcsolnod, azok nem tartoznak hozzánk! ( Habár van 1-2 ami nem engedi a filmnézést reklámblokkolóval, pl youwatch ).

Előzetes megtekintéseElőzetes bezárása