2017-01-20

2017-01-19
/ TV 18. Epizód / TV 17. Epizód
2017-01-18

2017-01-17

Bernadette éneke

Bernadette éneke

1943

DVD/sub

Eredeti cím: The Song of Bernadette
Kategória: Dráma,Életrajzi
Nézettség: 11
Szavazat: 7.70/10
Rendező: Henry King
Szereplők: Jennifer Jones
Charles Bickford
Vincent Price
Lee J. Cobb
Gladys Cooper
Franz Werfel - hálából megírt - történelmi regénye alapján elkészített film egy - később szentté avatott - tudatlan és beteges francia falusi lány, Soubirous Bernadett történetét mutatja be, aki 1858-ban azt állította, hogy egy - mások számára láthatatlan - gyönyörű hölgy jelent meg neki egy Lourdes melletti barlangban. Persze, senki sem hisz neki, se szülei, se az Egyház se a város elöljárói. A lány őszintesége és néhány csodás gyógyulás azonban elkezdi a városkába tömegesen vonzani a Lourdes-i hölgy tisztelőit.
Henry King a lourdes-i látomások és gyógyulások megrajzolásánál helyet hagyott a kettős értelmezésnek: nem akarja elfogadtatni vagy eloszlatni a helyi pap (látszólag ésszerű) kételyeit az "Én vagyok a Szeplőtelen Fogantatás" kifejezésben; és az első beszámolt gyógyulás sem tudományosan meggyőző (bár ezt követik meggyőzőbbek is). A Bernadette ellen felépő kulcsfigurák iránt sem veszítjük el szimpátiánkat.
Ez a viszonylag érzelgésektől mentes rendezés, Jennifer Jones tündöklő előadása, az operatőri és látványtervezői munka, valamint a díszlettervezés (mely a 19. századi francia vidéki miliőt sokkal meggyőzőbbé teszi mint a tipikus hollywoodi darabok) nem véletlenül emeli ki magasan ezt az alkotást Hollywood hasonló filmjei közül.
Kedves filmnéző!
Úgy tűnik, hogy a hirdetés nem tud betöltődni. Ha használsz bármilyen reklámblokkoló kiegészítőt megkérünk, hogy kapcsold ki ezen az oldalon! Hosszú ideig csak akkor tud fenn maradni az oldal, ha reklámokat használunk. Időnként 1-1 hirdetésre is rá kattinthattók, ha érdekel Titeket. Segítsd Te is az oldalt! Egyébként a videó megosztó oldalakon nem kell kikapcsolnod, azok nem tartoznak hozzánk! ( Habár van 1-2 ami nem engedi a filmnézést reklámblokkolóval, pl youwatch ).

Előzetes megtekintéseElőzetes bezárása