2017-01-23

2017-01-22

2017-01-21

2017-01-20
/ TV 10. Epizód

Az árnyéklovas

Az árnyéklovas

1980

DVD/hun

Eredeti cím: Kagemusha
Kategória: Dráma,Történelmi,Háborús
Nézettség: 15
Szavazat: 8.00/10
Rendező: Akira Kurosawa
Szereplők: Tatsuya Nakadai (Shingen TakedaKagemusha)
Tsutomu Yamazaki (Nobukado Takeda)
Kenichi Hagiwara (Katsuyori Takeda)
Kota Yui (Takemaru)
Shuji Otaki (Masakage Yamagata)
Hideo Murota (Nobufusa Baba)
Ez a Kurosawa alkotás a jól ismert hasonmás-effektusra épül: a XVI. századi Japánban a hadurak háborúi közepette egyikük életét veszti, végakarata szerint azonban halálát 3 évig titokban kell tartani és ezen idő alatt hasonmása (egy egyszerű tolvaj) kell átvegye a szerepét. A csere jól sikerül, de a 3 év egyszer akkor is letelik.
Az ugyanazon színész által alakított kettős szerep egymásra vonatkoztatása önmagában elvont értelmezésekre csábít, a tolvaj jellemfejlődését is érdemes megfigyelni, de a film kivitelezése is pazar: igazi, hamisítatlan kosztümös Kurosawa filmet láthatunk, melynek tökéletesen komponál és színeiben is kidolgozott jelenetein érződik, hogy azokat előre megfestette a rendező. Persze a befejezéshez ezúttal is amerikai pénzre volt szükség, ám ez Kurosawa kezeinél jobb helyre nem is kerülhetett volna.
Kedves filmnéző!
Úgy tűnik, hogy a hirdetés nem tud betöltődni. Ha használsz bármilyen reklámblokkoló kiegészítőt megkérünk, hogy kapcsold ki ezen az oldalon! Hosszú ideig csak akkor tud fenn maradni az oldal, ha reklámokat használunk. Időnként 1-1 hirdetésre is rá kattinthattók, ha érdekel Titeket. Segítsd Te is az oldalt! Egyébként a videó megosztó oldalakon nem kell kikapcsolnod, azok nem tartoznak hozzánk! ( Habár van 1-2 ami nem engedi a filmnézést reklámblokkolóval, pl youwatch ).

Előzetes megtekintéseElőzetes bezárása