2017-01-22

2017-01-21

2017-01-20
/ TV 10. Epizód
2017-01-19
/ TV 18. Epizód / TV 17. Epizód
2017-01-18

A sebhelyesarcú

A sebhelyesarcú

1932

DVD/sub

Eredeti cím: Scarface - The Shame of a Nation
Kategória: Krimi
Nézettség: 7
Szavazat: 7.80/10
Rendező: Howard Hawks
Szereplők: Paul Muni (Tony Camonte)
Ann Dvorak (Cesca Camonte)
Karen Morley (Poppy)
George Raft (Guino Rinaldo)
Osgood Perkins (Johnny Lovo)
A sebhelyes arcú (Scarface) 1932-ben bemutatott fekete-fehér amerikai film Howard Hawks rendezésében. Hawks társrendezője Richard Rosson volt.
A sebhelyes arcú a romlott Horatio Alger képében mítoszt teremtett. A film közvetlenül azelőtt készült, hogy a konzervatív produkciós szabályzatot tovább szigorították volna. Ben Hetch forgatókönyve az Al Capone legendát használta alaphelyzetnek. Rekonstruálta a Valentin-napi mészárlást és Nagy Jim Colosimo meggyilkolását. Bemutatta az alkoholtilalom alatt álló Chicagót. Mindent áthat az erkölcstelenség, a rendőrök korruptak és gonoszak. A Capone-szerű főhős Tony "Scarface" nyíltan beismeri hataloméhségét.

A történet alapjául Al Capone élete szolgált. Egy kis szélhámos a gengsztervezér, Lovo szolgálatába szegődik. Később megöli főnökét és kezdetét veszi egy furcsa karrier... A film remake-jét (igen jelentős változtatásokat eszközölve rajta) Brian De Palma készítette el 1983-ban, Al Pacino főszereplésével.
Kedves filmnéző!
Úgy tűnik, hogy a hirdetés nem tud betöltődni. Ha használsz bármilyen reklámblokkoló kiegészítőt megkérünk, hogy kapcsold ki ezen az oldalon! Hosszú ideig csak akkor tud fenn maradni az oldal, ha reklámokat használunk. Időnként 1-1 hirdetésre is rá kattinthattók, ha érdekel Titeket. Segítsd Te is az oldalt! Egyébként a videó megosztó oldalakon nem kell kikapcsolnod, azok nem tartoznak hozzánk! ( Habár van 1-2 ami nem engedi a filmnézést reklámblokkolóval, pl youwatch ).

Előzetes megtekintéseElőzetes bezárása