2017-01-18

2017-01-17

2017-01-16

2017-01-15
Eredeti cím: A Band Called Death
Kategória: Életrajzi,Zenés,Dráma
Nézettség: 5
Szavazat: 7.50/10
Rendező: Mark Christopher Covino, Jeff Howlett
Szereplők: Dannis Hackney
Bobby Hackney
David Hackney
Robbie Duncan
Kathleen
Earl V. Hackney Jr.
Victor Veve
Majora Florida Hackney
Victor Twiggs
A banda neve: Halál egy különös, elfeledett detroiti rockzenekar történetét mondja el. A szívhez szóló sztoriból kiderül, mennyi akadály tornyosult a Death elé, míg végül napjainkra megismerte a világ a banda nevét.

A dokumentumfilm által bemutatott történet olyan, akárcsak egy rock rajongó tündérmeséje, kitalálni se lehetett volna jobbat. Adott egy népes fekete család a ’60-as, ’70-es évek Detroitjában, három testvér pedig elhatározza, hogy bandát alapít. David, Bobby és Dannis Hackney meg is kezdi szárnypróbálgatásait Rock Fire Funk Express néven, különösebb zenei irányultság vagy ambíció nélkül. Davidet, a gitárost azonban egyre inkább bűvkörébe vonja a rock’nroll harsány világa, különösen a The Who gyakorol rá nagy hatást. El is dönti, hogy addig fog gyakorolni, amíg úgy tud akkordozni, mint Pete Townshend és úgy szólózni, mint Jimi Hendrix. A zenekar hangzásvilága egyre inkább bedurvul, David pedig egy teljesen új koncepcióval és névvel áll elő: Death. Persze sejteni lehet, hogy három fekete srác, aki hangos korai punk-rockot nyomat az akkor divatos Motown hangzás szülővárosában, nem fog messzire jutni egykönnyen – pláne ezzel a névvel! A sors útjai persze kifürkészhetetlenek: ugyan David már halott, a banda neve ismét (vagyis inkább először) bekerült a köztudatba. Ennek rögös, kalandos útját meséli el a másfél órás opusz.
Kedves filmnéző!
Úgy tűnik, hogy a hirdetés nem tud betöltődni. Ha használsz bármilyen reklámblokkoló kiegészítőt megkérünk, hogy kapcsold ki ezen az oldalon! Hosszú ideig csak akkor tud fenn maradni az oldal, ha reklámokat használunk. Időnként 1-1 hirdetésre is rá kattinthattók, ha érdekel Titeket. Segítsd Te is az oldalt! Egyébként a videó megosztó oldalakon nem kell kikapcsolnod, azok nem tartoznak hozzánk! ( Habár van 1-2 ami nem engedi a filmnézést reklámblokkolóval, pl youwatch ).

Előzetes megtekintéseElőzetes bezárása